Дестилерия

Капацитет


Капацитетът на дестилерията е 90 тона/ден при 12-часов работен ден

Производството на етерични масла се основава на метода на парна дестилация при контролирани технологични условия. Целият процес е автоматизиран и преминава през няколко етапа. Лавандуловия цвят се поставя в изолирани дестилационни апарати, в тях се подава пара с високо налягане, като по този начин се извършва термична обработка на материала. Изпаренията се насочват към кожухотръбния топлообменник и при преминаването през него, сместа от пара, аромати и масло се охлажда и превръща в течност, която се придвижва към флорентинския съд. В него чрез декантиране се извършва отделянето на етеричното масло от ароматната вода.

Компанията притежава модерни производствени съоръжения, гарантиращи високото качество на финалните продукти. Оборудването на дестилерията е с капацитет 33 м³: 6 бр. дестилационни апарати с вместимост 5.5 м³, както и 2 бр. кохобационни колони с вместимост 2.5 м³ всяка.

Освен етерични масла, друг краен продукт, получаващ се след процеса на дестилация, са т.нар. естествени аpoмaтни или флорални вoди. Тяхната употреба е най-широко разпостранена в козметиката (включително в тази за домашни любимци). Оcвeн, че имат пpeĸpacнo yxaниe, тeзи пpoдyĸти имат и терапевтичен, ycпoĸoявaщ, противовъзпалителен, антисептичен, хидратиращ, лечебен и пoчиcтвaщ ефект, ocoбeнo зa cyxa, чувствителна, проблемна ĸoжa. Те са лесни за употреба, защото не изискват предварително разтваряне.

Произвежданите масла и ароматни води са безопасни и се влагат в съставите на широка гама козметични продукти без проблем: шампоани, балсами, лосиони, кремове за лице и тяло, пасти за зъби и др. Те са стабилни и съвместими с обичайните козметични сурови материали.

Използваме бисквитки, за да подобрим престоя Ви на нашия сайт. Ако продължите да го използвате, ние ще предположим, че приемате тяхната употреба. Политика за поверителност OK
Количка
Количката е празна

Изглежда все още нищо не сте избрали.